kanceláře Del
Projekt rekonstrukce dvou pater bývalého skladu z 50. let na kanceláře radikálně očišťuje prostor na nosné konstrukce. Výrazným a zároveň jediným původním prvkem zůstávají obnažené betonové trámové stropy s masivními průvlaky. Nová kapacita prostoru je 70 pracovních míst v 5.np a 80 pracovních míst v 6.np.
Dispozice je navržena jako trojtrakt. Společné sociální zázemí s kuchyňkou je umístěno ve střední části dispozice. Vzniká tak kompaktní blok v modré firemní barvě. Zasedací místnosti díky lehké dřevěné konstrukci opláštěné polykarbonátem působí transparentně. Komunikační prostor se prolíná skrze jednotlivé buňky zasedacích místností a bloku zázemí. Vznikají zálivy pro odpočinek, setkávání a telefonáty.
Kanceláře vycházejí z klasického schéma sdílených prostorů s různými počty pracovních míst. Striktní dělení zjemňuje volba dělících prvků, které minimalizují pocit hermeticky uzavřené místnosti. Jednotlivé kanceláře mezi sebou dělí neomítnuté betonové tvárnice. Surový materiál vyvažují dřevěné policové bloky, které zároveň fungují jako příčka mezi kanceláří a chodbou.
Návrh pracuje s identitou firmy také prostřednictvím detailu. Firemní znaky plus a minus se objevují ve formě frézovaných úchytů šatních skříněk, nebo v podobě lineárního svítidla nad barovým pultem.
Místo: Žďár nad Sázavou
Fáze: prováděcí dokumentace
Rok: 2022
Zadavatel: Del a.s.​​​​​​​


axonometrie 5np

axonometrie 6np

další projekty

Nahoru