nové sídlo technologické firmy
Zadáním klienta bylo rozšíření areálu administrativní budovy a výrobní haly o nové objekty pro uspojení potřeb rozrůstající se firmy.
Navrhli jsme výrazný dům, který sebevědomě stojí v čele areálu, se zbytkem je propojen skleněným komunikačním jádrem.
Dům je tvořen sítí prefabrikovaných sloupů a překladů, které definují "grid" skrze celou budovu. Síla řešení spočívá v opakování identických prvků s jemným detailem hrany. Sloup, překlad, sloup, překlad. Jednoduchost a opakování dodávají hmotě domu potřebný řád.
Uprostřed domu je otevřené atrium, které propojuje všechny patra prostorově i sociálně. Galerie plné horního rozptýleného světla společně s příjemnou výškou otevřeného skeletu dotváří pocit velkorysého prostoru.
Stavíme novou výrobní halu, která navazuje na administrativní budovu. Na střechu umisťujeme solární elektrárnu. 
Místo: Žďár nad Sázavou
Fáze: studie
Rok: 2018
Nahoru